Akutenbesök

Jodå vi har nästan nyss kommit hem Eddie och jag från akuten, min stackars lilla ängel var lite klantig när han skulle busa med sin farmor så han tittade sig inte för och sprang rakt in i en dörrkarm, så det vart en dunderbulla och ett jack i pannan. Ringde till sjukrådgivningen och dem tyckte att det var bäst att åka in och kolla om det behövde sys. Men som tur var så räckte det med att dem limmade och tejpade lite, och dem trodde inte att han hade fått någon hjärnskakning heller, vilket naturligtvis är väldigt skönt. Han var så himla duktigt, han sa inte ett knyst när hon tvättade rent såret och limmade och hade sig, han bara satt stil och tittade. Så nu sover han min lilla gullegubbe, får se hur mycket en själv kommer kunna sova ikväll, men lär väl ligga och lyssna och gå in och titta på honom hela tiden.
Man blir ju så himla orolig när sånt här händer sitt lilla barn, sitter fortfarande och är skakis, men dem sa ju att det inte är någon fara så vi får väl lite på läkarna.

I lördags var jag och min syster och Therese ute och svirrade lite. Vi började kvällen hemma hos mig och gick sedan till statt och dansade. Det var riktigt roligt, blir lite roligare när man inte är ute så himla ofta längre. Men måste dock klaga lite på statt, vi hade fått sms om att man går in gratis innan klockan 24, och vi var där runt halv tolv och man såg in att det inte alls var så mycket folk där inne men ändå släppte dem inte in folk. Men så fort klockan slog 24.00 så släppte dem in hela kön, så det var ju bara för alla att betala för sig. Skit dåligt måste jag säga, om dem ändå ska göra så så behöver dem ju inte äns skicka ut såna där sms.

Imorgon är det dags för bvc och 1 1/2 års kontrollen, får se vad dem säger om bullan och jacket i pannan =0)
Ska bli kul att se hur lång han är nu och hur mycket han väger, ska även bli intressant att se vad dem säger om hans mjuka fläck i huvudet.

Nej nu är det snart dags att kolla på desperate housewives.

Ha det!

Info-träff

Ja jag hade skrivit ett inlägg i tisdags och precis när jag skulle lägga upp det så pajade vårat internet, så himla typiskt. Men det inlägget kommer det endal av iaf nu.

I tisdags var min älskade man ledig så då struntade jag och Eddie att gå på babysången. Vi (eller jag) tänktre att det kan ju om vi har otur sista tisdag mannen är ledig och sånge kan vi gå på nästa vecka.
Så vi började dan med att Eddie vaknad ca 8 imorse så då åt vi frukost och ringde lite samtal till bland annat sjukhuset. Sen väntade vi på att min moster Marie skulle komma och hämta vagnen som vi har fått lånat i vinter.
Så tog vi på en sväng ner på stan och köpte nya vår ytterkläder till lilla Eddie. Det vart en grön jacka och ett par tunnare överdragsbyxor.

   

Sen gick vi hem och åt lite lunch och sen la vi Eddie runt klockan 1 och så fick vi väcka honom vad halv fyra =0)
Klockan fyra så var jag på en informationsträff för förskollärarutbildningen som börjar i höst.
Det verkade faktisk ganska intressant, ända tills dem sa att man var tvungen att behörighet Engelska B, vilket jag inte har så det betyder att om jag vill gå den här utbildningen så måste jag vänta tills nästa år och plugga Engelska B innan, vilket jag måste fundera på om jag verkligen vill eller orkar vänta tills nästa år innan man kan börja plugga.

Idag har jag och Eddie vart duktiga här hemma och dammat, dammsugningen tar vi imorgon =0) Sen när han hade vaknat och vi ätit lunch så tog vi en tur ett till min farmor för lite kaffe och prat. Det var som alltid trevligt plus att ett par andra släktingar till oss också tittade förbi.
Nu sover min ängel och mannen är iväg och tittar på hockey, då vi inte har dem kanalerna hemma som matchen går på, men det kan vara skönt att vara hemma själv ibland =0)
Snart kommer även min syster Jenny förbi som kommer med tåget från Stockholm, hon ska vänta på att mamma och lillasyster har tittat klart på söders musikal och åka hem med dem.
Tror även att det faktiskt ska bli utgång för min del på lördag, det verkar som det iaf och det skulle vara kul.

Juste min älskade storasyster var snäll och klippte och färgade mitt hår igår, och det var skitsnyggt och ganska kort, så nu har jag inte alls mycket hår kvar på huvudet men det är skönt, ska försöka få till en bild att lägga in vid ett senare tillfälle.

Nu ska jag kolla klart på halv åtta hos mig.

Ha det!

Mycket

Har haft ganska mycket att tänka på dem senaste dagarna vilket har resulterat i att jag inte orkat bloggat något.
Det har ju kommit fram att dem ska börja med 2-skift på min mannes jobb, vilket varken jag eller mannen är särsklit glada över men men det blir ju bara att testa på och se hur det blir. Nu har vi även börjat prata och diskuterat lite gran igen om Luleå och flytt dit. Men än så länge är det inget som är bestämt och så ska vi ju se om jag kan få jobb här först och om mannen trivs med nya arbetstiderna. Men jag skulle tycka att det skulle vara att flytta och komma ifrån och börja om på nytt. Men samtidigt så skulle det ju vara hur tråkigt och jobbigt som helst att flytta ifrån alla nära och kära här hemma, men än så länge är det inget man ska fundera på nu ändå.

Jag vart riktigt biten av en av hamstarna i torsdags, shit vad ont det gjorde och vad det blöde. Har blivit biten många gånger genom åren men det här var verkligen ett av dem värsta betten.

Igår så var min man och syrran min på bio i Norrköping, dem tittade på en skräckis så det fick dem titta på själva utan mig, så jag och Eddie var hemma hos mamma och pappa och ät kräftor och drack gått =0)
Så idag har vi umgåtts med familjen hela dagen och det är snart dags för mig och Eddie att åka hem. Mannen är redan inne istan och tittar på hockey.

Nej nu ska jag umgås lite till innnan vi ska åka hem.

Ha det!

Sjukan

Japp idag har jag än en gång vart uppe på detdär sjukhuset, men nu kan man ju hoppas på att det börjar lugna ner sig lite med alla spring där uppe. Jag vet att jag måste dit sen och höra vad det var med mina leder som jag var och gjorde tester på men inte fått svar än. Om jag inte får svar på det denna vecka får jag ringa och höra vad det är som tar så lång tid, var ju och gjorde det för snart 3 4 veckor sen.
Men nu med min astma så ska jag iaf fortsätta med min kortison morgon och kväll fram till sommaren och sen försöka sluta med den.

Jag har även glömt att skriva ett mitt lilla lägenhetsspöke har vart i farten igen. Jag stod i badrummet i lördags med ryggen emot och så hörde jag helt plötsligt att det började rinna vatten. Först trodde jag att det var vatten som rann från tvätt maskinen men när jag vände mig om och tittade så rann det från kranen i badkaret. Helskumt för både jag och mannen min vet och är helt säkra på att det var vattenslagen som var använd sist, för vi hade fyllt upp badkaret med slangen kvällen innan för att vi inte skulle väcka Eddie när han sov.
Så alltså har någon eller något (inte jag eller mannen) vridit så att det rann vatten från kranen plus att att vattnet bara helt plötsligt sattes på utan att någon var i närheten. Det var ju nästan så man vart skraj ju.

Nu ska jag gå och ta mig ett tuggummi tror jag =0)

Ha det!

Dåligt

Dåligt med uppdatering har det blivit nu i helgen, men jag känner att det kan det få bli på helgen då man har en massa annat att göra då. Umgås med min underbara familj prioterar jag före bloggandet.

Det har hänt en del sen sist, bland annat så skulle vi ju åka till busfabriken i fredags, vilket vi hade sett fram emot hur mycket som helst, speciellt att träffa min underbara och saknade mamma-vänner med familj.
Vi mötes alla vid konsum vid halv tio på morgonen och utan att gå ut och hälsa på alla så åkte vi mot Norrköping.
Men så kom vi till Simonstorp ungefär och då så spyr lilla Eddie ner hela sig och bilen, så det vara bara att svänga av vid macken och torkar bort det mesta av spyorna och ringa Elin och säga att vi var tvugna att vända och åka hem. Så himla typiskt men men så är det när man har småbarn. Vi vart oroliga att det skulle vara magsjuka men som tur var så var det nog bara åksjuka. Han brukar inte bli åksjuk när vi åker bil, men vi tror att det kan bero på att han åt frukost precis innan vi åkte. Så nu har vi sagt att innan vi ska åka iväg på någe så väntar vi minst en timme med att åka efter att han ätit.
Han har spytt en gång förut i bilen, vilket var när vi åkte på semester till västkusten förra sommaren och även då hade han ätit vällling precis innan vi åkte.
Så det var synd att vi inte kunde åka med till busfabriken denna gång men vi hoppas på att det snart kan bli en tur dit igen, om inget annat så får jag ta och bjuda hem mina saknade vänner på lite lunch någon helg snart.

I lördags var vi i badhuset som vi brukar och på kvällen var vi bortbjudna till mannens farmor oc farfar. Hans farfar fyllde nämligen år, vi vart som vanligt bjudna på jättegod mat och trevligt sällskap.

Juste vi har kört det här billiga veckan som finns på ica, så förra veckan började vi med det och tro det eller ej men det är faktikst jag som har lagat mat hela veckan och ska även göra det i tre veckor framöver. Och när detgår och blir bra så är det faktiska väldigt roligt =0)

Nej nu ska jag kolla på familjen annorlunda.

Ha det!

Torsdag

Igår tog jag och lillen en sväng till öppna förskolan på snadbäcksgården. Fick trevligt sällskap av Hanna, Thristan och Thexas, mycket trevligt med sällskap och ha någon att prata med.
Eddie visade upp sig från sin allra bästa sida, han var envis och vart arg och sur på allt som inte gick som han tycket att det skulle gå. Sen blir jag lite irriterad på när andra föräldrar inte säger till sina barn när dem gör saker dem inte får, Eddie blir lite förvirrad när jag säger att han inte får göra vissa saker sen låter andra sina barn göra så. Tillexempel han in bobbycar bilarna in till lilla lekrummet fast man inte får. Men men bara för att dem låter sina barn göra saler man inte får så står jag på mig och låter inte Eddie göra massa bus för det.

Eddie har kommit in i en jobbig period nu igen, han vill nämligen inte äta på kvällarna, han vill inte ha maten och han blir ledsen och arg på oss när vi säger att han inte får leka med maten eller slänga tallriken i backen. Han ska sitta och slita och klänga på mig hela tiden. Så nu i två dagar har vi fått vara bestämda och fått gått in och satt honom i sin säng tills vi har ätit klart och han lugnat ner sig lite. Men men det är väl så här det ska vara att ha barn kanske =0) Det går väl över om ett tag kan jag tro, och han får nog i sig det han ska då han mår bra och är pigg och vild. =0)

Imorgon ser vi mycket fram emot att åka till busfabriken. Vi ska åka dit med Elin och Sanna och deras barn och karlar. Ska bli så kul att se dem igen, det var väldigt länge sen nu vi sågs. Har nog inte sätt Elin med familj sen nyårsafton. Ska bli kul att se hur stora Minna och Julia har blivit, dem växer ju så fort dem små. Ska även bli kul att se hur stor Elin har blivit som är gravid =0)

Ha det!


Liten olycka =0(

Jodå min lilla ängel råkade ut för en liten olycka i söndags när vi var i badhuset. Vi stod och duschade och vi var nästan klara jag skulle bara skölja ur håret en gång till då lilla Eddie som satt i en badbalja bestämde sig för att han skulle kliva ur den, vilket brukar gå bra men denna gång så fick han inte över foten ordentligt så han snubblade och ramlade med ansiktet före i det hårda och räffliga golvet. Gud vad han blödde och jag trodde nästan att han hade slagit ut tänderna som det blödde i munnen men som tur var sitter dem kvar där dem ska. Men nu har han skrapsår på och under näsan och även på armarna. Även om jag vet att det inte var mitt fel och att sånt här händer och det lär nog bli flera skrapsår genom åren så mår man ju så himla dåligt och får dåligt samvete äver att det blir så. Min stackars lilla ängel.







Tittade på det nya programet en unge i minuten som gick på kanal 4 igår kväll. Man blir så sugen på en till men det får vänta lite =0)
Men det var rikigt jobbigt att titta på det igår då minnena kom upp på hur min egna förlossning var. Fick ju göra akut kejsarsnitt då Eddie hjärtljud gick upp för högt. Visst var det skönt att man gjorde snittet så att han kom ut och mådde bra, men sen vart jag så ledsen av att jag var tvungen att fråga mannen om Eddie äns fick en mössa på sig, och om han skrek eller var ledsen. Det är sånt man inte vill fråga sig till, det är sånt man som mamma ska veta själv. Så det är jobbigt att tankarna på hur det gick och vad som hände kommer upp, men samtidigt kan det vara bra att man tänker på det och bearbetar och kanske även prata om det.

Det är någonting jag verkligen är rädd för att det ska bli snitt nästa gång också. Jag vill verkligen vara med om att få födda normalt så att säga. Men men det är ingen idé att sitta och fundera på nästa förlossning redan nu men vet ju inte hur länge det dröjer innan det blir aktuellt.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och njuta en stund av tystnaden av att Eddie sover och mannen är iväg och kollar på hockey =0)

Ha det!

Helg

Ja denna helg så får jag och lilla Eddie försöka roa oss själva då min älskade man ska bli fotbollsdomare och är denna helg på kurs. Idag kommer han inte hem försen kolckan 18.00 och imorgon klockan 16.00.
Idag tog vi en sväng ut till mormor och morfar och umgås lite. Imorgon ska vi åka till badhuset en sväng, det känns som om det var evigheter sen vi var där då vi vart sjuka och förkylda ett bra tag nu, men nu är vi äntligen på g igen.

Så på måndag kan jag börja träna ordentligt igen, nu är jag riktigt trött på denna kropp, har som mål att inte väga mer är 63 kg till juni. Hoppas och tror verkligen på att jag kan klara det här och stå på mig och inte fuska hur mycket som helst. Jag ska dock inte överdriva med att jag inte får äta något alls men jag sk ainte fuska hur mycket som helst och speciellt inte i veckorna.

Nej nu ska jag vila mig en lite stund innan min älskade son vaknar.

Ha det!

TRÖTT!!

Ja fy fan vad trött jag börjar bli nu. Som jag skrev i förra inlägget så var vi hemma hos Eddies farmor i går och åt god mat och kollade på film och hade trevligt. Vi sov ju även kvar där för att inte släppa upp Eddie. Eller ja vi kan väl kanske inte direkt säga att vi sov särskilt mycket då våran älskade son bestämmde sig för att vakna klockan halv två inatt, och han ville inte somna igen, vi gav välling och han fick ligga hos mig men nej nej han ville inte somna så klockan fyra så gick vi alla upp och satt i köket hemma hos farmor och drack kaffe och åt mackor och sonen var hur pigg och glad som helst, vilket vi andra inte var kan jag lägga till! Sen vid klockan sex fick han lite välling så somande han äntligen. Jag gick också in och la mig och vaknade till vid sju igen för att Eddie hade vaknat IGEN! Men då la jag honom brevid mig så somande han och sov fram till halv nio.
Så ja vi har vart ganska trötta och vimsiga idag, nu sover han iaf och vi hoppas verkligen på att han sover hela natten inatt.

Nej det fick bli ett kort inlägg, är helst slut i huvudet.

Ha det!

Babysång

Hade vi sett fram emot väldigt mycket idag men när vi kom dit så var det inget för hon som håller i det var hemma med sjukt barn, men det var ändå en massa folk där som stannade och fikade och pratade iaf.
Jag tycker egentligen att Eddie börjar bli lite för gammal för sången, då han inte sitter med utan springer runt och gör en massa annat bus, men både han och jag tycker att det är kul att koma ut och göra något annat än bara sitta hemma och även träffa lite folk, Eddie kan leka med andra barn och mamma kan prata med andra mamma.

Eddie är en riktig sömntuta, han vaknade först halv fem imorse och ville ha välling men så somnade han om på engång efter det. Sen fick jag väcka honom kvart i nio imorse för att vi skulle till sången, är det inte typiskt att det inte var någon sång då när man hade kunnat legat och sovit lite längre?
Sen har han börjat med att han ska sova innan lunch istället för efter, så när vi kom hem från sången så var han trött igen så han fick gå och lägga sig vid elva, och då gick han inte upp förre kvart i nio heller, sen så sov han  till halv två.
Men för min del gör det inget att han sover då för då har man ju hela eftermiddagen att hitta på saker sen utan att man måste hem och sova.

Imorgon ska vi försöka ta oss iväg till öppna förskolan en sväng och sen på kvällen ska vi gå till Eddies farmor och äta god mat och sen hyra film och äta gottis. Så blir det nog att vi sover kvar där då så slipper vi släppa upp Eddie när han sover. Eddies farmor som bor själv tycker att det är kul om vi kommer och umgås lite med henne och hundarna, sen tror jag även att hon blir lite avundsjuk när vi åker till mina föräldrar och umgås och sover över, så imorgon är det hennes tur =0)

Nej nu ska jag ut till min älskade man och titta på fotboll med honom och äta lite popcorn och dricka blåbär-och svartvinbärsjuice =0P

Ha det!


RSS 2.0