Sista dagen

Ja idag är det min sista dag som mammaledig i en månad framåt, det känns väldigt konstigt känns lite som att jag inte ska jobba utan att tobias bara ska vara hemma med oss, men sen kommer jag på mig själv att jag inte ska vara hemma med mina små älsklingar. Får bara hoppas på att dem får det bra och inte saknar mig för mycket, för jag lär sakna dem väldigt mycket.
Känner mig lite hängig idag, lite ont i halsen och huvudet men men det är bara att bita ihop, kan ju inte vara hemma det första jag är, men mannen min har ju vart lite sjuk så det är väl inte så konstigt om jag blir lite hängig.
Lilla Eddie vart ju bra här för ett tag sen och sov hela nätterna och var inte förkyld längre, men nu har han blivit förkyld igen, så det är antagligen tänder påväg igen. Jag tror att det är den andra framtanden och en på sidan om.
Hoppas att dem kommer ner snart så han blir bättre igen.

Igår hade vi en underbar dag med Sanna och Minna, Johanna och Julian ute i Sannas stuga, det var hur bra som helst, god mat och barnen lekte och badade i poolen. Tack för en underbar dag!
Sen när vi kom hem så somnade Eddie som en stock och sov i två timmar lilla plutten.

Nu ska jag ta en ipren och vänta på att mamma ska komma hem, vi ska beställa lite kläder.

Ha det!


söndag

Ja idag har vi inte gjort så himla mycket inte. Mannen min är lite krasslig och hängig och jag var jätte nere och deppig imorse men sen när Eddie hade somnade efter gröten så gjorde jag dessamma och sov en liten stund, och det hjälpte faktiskt kände mig mycket piggare och gladare efteråt.
Sen ville min sjuka älskade man ha lite blåbärspaj och chips, och så snäll som jag är så gick jag och köpte det åt honom. Då fick ju jag och Eddie komma ut lite i det friska vädret också, för jag avr faktiskt inte så lat så jag bara gick 100 meter till konsum utan vi tog en lite promenad till kvantum.

Imorgon är det måndag och jag har ingen anning om vad vi ska ta och hitta på för skoj jag och lilla Eddie. Får se hur det blir med min älskad man med om han blir sämre under natten eller omhan går och jobbar.
Det är lite tråkigt när man bor i lägenhet och det är så fint väder ute, vill ju liksom inte bara sitta inomhus hela dagen, det skulle vara hur skönt som helst med en lite trädgård att vara ute och leka med Eddie i.

Nu ska jag titta vidare på fotbollen och även fundera vidare på vad vi ska hitta på imorgon.

Ha det!

Trevlig dag

Igår var vi som sagt hos mannens farmor och farfar och det var som alltid lika trevligt. God mat fick vi med, men det får man ju alltid när man är hos dem =0)
Gick även lite tipspromenad, men det gick lite sådär jag fick bara 5 poäng av 12 möjliga, men jag skyller på att jag inte kunde koncentra mig fullt för jag hade lilla Eddiegubben på armen och han var inte riktigt still plus att han väger 9 kg =0)

Det vart lite sent men grillningen så vi började inte äta förren klockan åtta på kvällen och då brukar lilla plutten gå och lägga sig i vanliga fall, men vi tänkte att vi skulle testa en ny grej, så jag åkte hem och hämtade lite välling och sen så fick han det och så sövde jag honom och när han hade somnat la jag över honom i bilbarnstolen. Och det gick hur bra som helst, vi åkte hem vid halv tolv på natten och Eddie sov hela tiden där och sen sov han hela vägen i bilen hem, och när jag la över honom i sängen och så sov han ända tills halv åtta imorse. Så nu vet man att man kan tänja lite på rutinera när det är något speciellt.

Idag blir det att åka ut till mina föräldrar och umgås lite. Vi ska först äta lite köttgryta kom vi fram till, och sen till det allra viktigast, KRÄFTORNA, och det ska bli så himla gott och jag läntar så tills jag ska få moffa i mig dessa goda små kryp =0)

Nej nu ska jag titta lite på Lotta på bråkmakaregatan innan sonen vaknar och mannen kommer hem, han ska då montera upp nya tvn i sovrummet, mitt nya wii-träningsrum =0)

Ha det!

Midsommar

Japp idag är det ju som troligtvis alla vet midsommarafton, lilla gull Eddies allra första. Det ska vi fira med att vi ska iväg till mannens farmor och farfar lite senare. Där blir det tradionel midsommar mat, det vill säga först sill och potatis, senare grillat och efter det tårta. Har lite ångest för hur jag ska göra med godsakerna idag, har ju sagt att jag inte ska äta massa skit och att jag inte ska ha massa undantag, men vem vet det kanske kan bli en pyttebit tårta.
Imorse åkte vi och handlade, och jag tyckte att det var så himla mysigt att åka upp på morgonen och handla hela lilla familjen, och lilla Eddie satt för först gången i kundvagnen och han tyckte att det var jättekul att sitta där och dingla med benen och titta på allt och alla. Men man får verkligen passa sig så man inte ställer vagnen för nära några hyllor för då kan allt ryka ner och det skulle inte vara så kul.

Nej nu ska jag ligga och slappen en stund innan jag måste göra mig iordning och gullegubben vaknar.

Ha det!

Trött

Ibland blir jag bara så himla trött på mig själv, för ett tag sen så råkade jag radera en del bilder från kameran som jag inte har framkallat än. Så nu idag så skulle min älskade man ner på staden och framkalla lite kort som hans bror ska ha och då tänkte jag så att då kan jag föra över bilderna som jag inte har framkallat än på en skiva så att jag kunde ta med den ner och äntligen framkalla dem. Så ska jag börja sortera ut vilka bilder det är, jag gör det och för över dem till en egen mapp, sen när jag är klar med det och ska börja bränna över dem till en skiva så inser jag snabbt att det är fel kort som ligger i den nya mappen, det är alltså några helt andra kort än dem jag har fört över. Så sen när jag tittade så är det så att datorhelvetet byter bild när jag när jag för över dem till den nya mappen. Så nu är jag skapligt irriterad. Så det jag måste ta och göra nu är att bränna av alla kort till en skiva och sen gå ner till bildstudion och sitta där och plocka ut vilka kort det är jag ska ha, vilket jag inte orkar med idag så det får bli en helt annan dag. Men fan vad trött jag blir när det bara muppar sig.

Idag var det tänkt att vi skulle städa och jag skulle börja med att damma nu när lilla Eddie sover, men icke sa nicke det vart inte av för när det var dags att börja så kom parabolkillen och började med att installera parabolen, så nu sitter jag och mannen min i soffan och tittar på när han jobbar =0) Sen när han är klar blir det nog att gå ner på stan, så städinigen kanske får vänta tills imorgon.

Nej gott folk nu blir det nog en kopp kaffe.

Ha det!

Kolmården

Igår fick vi ett infall på morgonen och vi bestämde oss för att åka till kolmårdens djurpark. Så vi åkte dit och hade en väldigt bra dag tillsammans bara våran lilla familj. När vi kom dit så hann vi väl gå i parken i kanske en kvart innan det började regna, och det såg väldigt mörkt ut på himlen men vi gick och åt lite lunch och när vi var klara med maten så hade det slutat regna och solen lyste så resten av dagen vart hur bra som helst. Vi har även bestämt att vi ska åka dit igen men fler folk som kanske vi följa med och kanske ta med lite picknick och så.

           Barnens lantgård!

 

Idag var dét tänkt att vi skulle åkt hem till Elin och Julia och ät lunch, men så fick jag ett meddelande imorse om att dem misstänkte att lilla Julia har fått svinkoppor så det får bli att luncha en annan dag istället. Jag hoppas bara på att det kan bli innan första juli då jag ska börja jobba.
Vi gick istället till öppna förskolán på norr där det var avslutning idag. Ska även på avslutningen på sandbäcksgården på onsdag.

Imorgon ska jag och lilla Eddie åka till min farmor och vi ska åka in och köpa en ny liten undulat till henne.

Nu ska jag passa på att vila en stund innan Eddie vaknar och mannen kommer från jobbet.

Ha det!


Härlig natt

Inatt sov min lilla älsklings son hela natten, och det kan jag säga att det var så himla skönt att få sova en hel natt utan att springa upp 300 gånger och ge honom nappen.
Men min mamma sa att när jag var liten så var jag känslig emot fikusar och då hade läkarna sagt till henne att man absolut inte ska ha fikusar när man har småbarn, och självklart hade vi en fikus i sovrummet, så den tog jag ut igår och gav till svärmor som ville ha den. När den försvann så sov ju Eddie hela natten men om det beror på att den försvann vet jag inte, får väl se hur gullegubben sover inatt.

Idag på morgonen så åkte jag och Eddie ut till forssjö coh pratade med dem på kontoret där jag ska jobba i juli.
Efter att vi hade vart där så åkte vi hem till mamma och hälsade på och tog en kopp kaffe.

Nu väntar jag på att sonen ska vakna så att han får äta upp sin mat som han inte ville ha nu innan han somande för han var alldeles för trött.

Nej nu ska jag koncentrera mig på att prata med syster min =0)

Ha det!

Öppna

Igår när min älskade man var ledig så vart det som vanligt när han är ledig så fick vi ta och gå ner till försäkringskassan, de är ju alltid något bekymmer med dem tycket jag. Dem räknade ju ut att jag skulle kunna vara hemma till 15 juli nästa år men så fick jag hem ett brev om att det bara blir till den 1 maj nu. Men men det är ju bättre än ingenting.
Fick även ett brev från sjukhuset om att jag måste beställa tid och ta bort lite mer runt min leverfläck som jag tog bort för ett tag sen. Dem skrev att det inte var cancer men väl en sån leverfläck man var tvungen att ta bort mer runt. Så jag ska ringa imorgn och boka en tid, det skulle bli någon gång i september.
Sen idag fick jag remissbekräftelse från hudmottagningen, och jag kommer att bli kallad till dem inom 2 månader, så då får vi se när leverfläcken i huvudet försvinner.

Idag har vi haft en jättemysig heldag på öppna förskolan, Eddie tyckte mycket om att vara ute hela dagen och leka med de andra barnen i sandlådan.

Nu ska jag snart gå och sova och hoppas på mer sömn inatt efter ett antal jobbiga nätter för lilla Eddie som bara får en massa tänder hela tiden, nu är det den 5:e som är på väg upp, men den kommer faktiskt där uppe =0)

Ha det!

Underbar helg

Ja vi har verkligen haft en helt underbar helg. Många har kommenterat om att vi bodde på ett hotell som bara ligger 300 meter från våran egen lägenhet, men jag kan säga att när man väl var uppe på rummet och drack mosserande vin och åt jorgubbar doppade i choklad så kändes det som att man var någon helt annanstans. Det var helt underbart att bara var vi två.
Vi åt även trerätters middag, till förrätt var det toast skagen, huvudrätt oxfilé och efterrätt vart det pannacota med syrlig bärsås. Det var jättegod mat men tyvärr så var det en del saker som drog ner det första intrycket. När vi kom ner till restaurangen och vart vissade till vårat bord så såg jag att det var två stora hål i duken precis där jag satt, och att vi fick huvudrätten med oxfilén så fick vi pommes till vilket vi tyckte var lite sådär men annars var det jättebra. Efter maten gick vi upp och badade bubbelbad och det var skönt men när vi satte på strålarna så vibrerade det så mycket så ljusena vi hade på kanten ramlade ner i badet och jag brände mig på ryggen och hela badet var fullt med sterarin, sen ramlade även tobias drick (rom&cola) ner i badet, så där satt vi och badade i rom =0)
Sen tog vi en helkväll nere på stan och hade det jättekul och somnade klockan 4 på morgonen.

Det var lite som hände i helgen.

Ha det!

skolavslutning

Idag har min syster haft skolavslutning, jag och Eddie kunde tyvärr inte vara med på det för jag var på läkarbesök och lillen var hos sin farmor då.
Men när jag var klart hos läkaren så kom mamma och syster in till stan och vi gick och åt lunch tillsammans på kolgrillen.

Igår lyckades lilla Eddie ramla och slog i munnen så han började blöda, det är så hemskt när dem börjar blöda i munnen för det ser ut att blöda så himla mycket även om det inte gör det. Men det gick över väldigt fort så det var ingen fara med honom inte, det var nog mamma som tycket att det var jobbigt.

Förra gången jag skrev att Eddie hade fått en till tand så fick jag höra av hela min familj att jag ljugit och sagt att det var jag som hittade tanden fast det egentligen var hans morfar, så denna gång ska jag skriva som det är, att Tobias hittade en 4:e tand igår. Även den var i nederkäken, så nu har han 4 stycken tänder där nere och inga där uppe =0)

Imorgon är det äntligen dags för att fira våran bröllopsdag, ska bli så himla skönt att komma iväg bara mannen och jag.

Ha det!

Torsdag

Idag har jag hinnit med att vara på stan och handlat lite, köpte lite strumpbyxor och sånt so jag måste ha tills på lördag när det är dags att fira våran bröllopsdag. Längtar så sjukt mycket men är lite ledsen att lämna bort lilla Eddie men jag vet även att han kommer att få det mycket bra med mormor, morfar och moster. Så vet jag även att jag och mannen måste få lite tid för bara oss själva så det kommer att bli bra.

Hade tänkt att jag skulle ta tag i att städa idag, just nu så känner jag inte alls för det men jag får hoppas på att lusten kommer, kanske bara dammar idag och dammsuger imorgon efter att svärmor har vart här med hundarna.

Nu ska jag hänga lite tvätt innan barnet mitt vaknar.

Ha det!

Grattis

Grattis kära mor på födelsedag! Grattis även till mig själv och min man som har bröllopsdag idag.
Ett helt år har vi vart gifta nu, fy sjutton vad fort det går, men det har vart ett helt underbart år och jag hoppas verkligen att det blir många flera underbara år med min älskade man.

Idag på morgen har vi vart på bvc och gjort boeltestet på Eddie, det gick jättebra, han både hör och ser =0)
Vägde honom med och nu väger han 9080 g och är 71,5 cm lång, min stora pojke.
Efter det så kom min mor och hämtade oss så nu sitter vi i forssjö. Ska äta här ikväll, det blir ny fiskad abborre med planksteks potatismos, mums.

Igår var vi nere på försäkringskassa och fixade lite med föräldraledigheten. Så nu ska jag vara mammaledig till 15 juli nästa år, och kanske lite längre så plutten ska börja på dagis någon gång nästa höst.

Nu ska jag vara social med föräldrarna och dricka lite kaffe =0)

Ha det!

Måndag

Jaha nu är det måndag igen, det som är så skönt med det är att min älskade man är ledig imorgon så då får vi vara tillsammans hela familjen en hel dag.

I fredags var vi ute i forssjö och umgicks lite med syster, och hon bestämde sig för att plocka mina ögonbryn och sen sminka mig. Det vart skit snyggt, hon skulle bara expremintera om det vart bra så att hon kunde sminka sig så när hon ska ut nästa gång. Sen när mannen och pappa kom hem så stannade vi där och åt tacos.

I lördags var lilla Eddie hemma med sin pappa medan´s jag åkte till Stockholm för att kolla på när pappa och Leffe sprang marathon. Den var en mycket trevlig och rolig dag, även om jag saknade mina älsklingar väldigt mycket.

Igår var vi ute i forssjö och firade min moster som fyllde år, det var trevligt och även fast det var så himla fint väder så satt jag faktiskt i skuggan för jag lyckades bränna mig ganska mycket i lördags i stockholm, så nu har man skit snygg ojämn bränna och ser ut som en kräfta.

Idag blir det iaf att efter Eddie har ätit sin gröt ska vi gå en lite promenad och efter det har vi blivit bjudna till Johanna och Julian på lunch, det ska v´bli himla roligt att träffas igen nu har vi inte setts på länge eftersom Eddie har vart sjuk.

Detta inlägg tog sin lilla tid, det är första gången jag skriver på den nya mini pc:n som mannen har köpt. Det är ett ganska litet tangent bord som man måste vänja sig vid.

Nu blir det frukost för min del.

Ha det!                     


                                              






Soligt

Idag är det liksom igår helt underbart väder ute, hoppas bara på att det kan hålla i sig hela juni nu så att det inte  är skitväder nu och sen i juli när jag ska jobba så är det skitfint. Det skulle vara ganska surt.
Längtar även skita mycket tills vecka 33 då vi ska åka på semester hela lilla familjen Karlsson.

Nått annat som jag längtar sjukt mycket till är nästa lördag, då min man har vart så himla gullig och romantisk och har bokat vip-rum på stats hotellt. Det är med bubbelbadkar,mosserande vin, blommor, frukt och lite till.
Blir även en tre-rättersmiddag. Detta ska vi göra eftersom att vi firar våran första bröllopsdag den 9 juni, men eftersom det är en onsdag firar vi den 12:e istället.

Nu sitter jag ute i forssjö och kollar på när syster yster sminkar sig, och undrar om det är något djur som byggt bo i hennes öra =0)

Nu ska jag vara social med syster när hon är hemma i k-holm.

Ha det!

Trevlig dag

Idag har jag och Eddie umgåtts med Kajsa, det var väldigt trevligt att träffa henne igen. Ska se till att det inte tar flera månader innan vi träffas nästa gång.

Nu har jag suttit här hemma och vart orolig för min man som inte har kommit hem än och han har dessutom glömt mobilen hemma. Men han ringde nyss och sa att han hade fixat något på jobbet och kommer snart hem.
Hatar när han inte har mobilen med sig så jag inte kan få tag på honom.

Det vart ett ganska kort inlägg idag för nu är min son lite arg på mig, så jag måste roa honom.

Ha det!

Tand

Ja idag hittade jag andledningen till Eddies plötsliga förkyldning, den tredje tanden börjar nu att synas. Det var samma sak när han fick den andra tänderna, han vart inte riktigt lika förkyld förra gången.

Idag struntade vi i att gå på den sista babysimmet, det var tråkigt men jag ville inte riskera att min älskade son blir sämre igen.
Men nu börjar han bli mycket bättre och inte alls så jätte snorig längre. Så imorgon blir det att gå och käka lite lunch på stan med min kära vän Kajsa. Ska bli så himla kul att träffa henne, det var ett bra tag sen nu.

Min älskade son börjar bli lite för stor nu tycker jag, igår stallde han sig mot min pall inne i badrummet och helt plöstligt så släppte han taget och stallde sig upp och stog upp helt själv i kanske 30 sekunder eller nått sånt. Vart helt chockad eftersom han inte äns är 8 månader än.
Efter det höll han på så flera gånger, så vi får väl se hur många månder till det dröjer innan den lite parveln går.

Nu ska jag gå och väcka mitt lilla barn så att han kan somna för natten sen.

Ha det!


RSS 2.0